Keresés ebben a blogban

2010. április 20., kedd

Csokis kuglóf



Hozzávalók: 40 dkg liszt, két tojás, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, vanília kivonat, 3 evőkanál rum, 20 dkg keserű csoki (60-70%), sütőpor, tej

A puha vajat, tojásokat, cukrot habosra kidolgozzuk, majd apránként a tejjel felváltva adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, rumot, vanília kivonatot legvégül pedig a késsel felaprított csokoládé felét, tehát 10 dkg-ot. Piskóta sűrűségű masszára lesz szükségünk. Formába öntve kb. 45 percig sütjük.
Ha kihűlt vízgőz felett megolvasztjuk a maradék 10 dkg csokoládét és leöntjük vele a kuglófot.
Végül most koktélcseresznyével díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése