Hozzávalók:
Tésztához: 12 dkg vaj, 12 dkg liszt, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj, csipet só
Töltelékhez: 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg liszt 2 citrom reszelt héja és leve, 1 teáskanál sütőpor, csipet só
Hab: 4 tojás fehérje, ízlés szerint cukor
A hideg vajat a liszttel cukorra citromhéjjal összemorzsoljuk, (csak morzsalékos lesz). A morzsát
piteformába lapogatjuk, szélet képezünk, majd előmelegített 180 fokos sütőben elősütjük.
Közben elkészíthetjük a tölteléket. A tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, lisztet sütőport. A tölteléket az elősütött pitébe öntjük és visszatesszük
a sütőbe még kb. 35 percre. Ez idő alatt 4 tojás fehérjéből és cukorból kemény habot verünk és
a kész pite tetejére tesszük, majd még 3-4 perc alatt (grill fokozaton) "megpirongatjuk" a habot.
Tésztához: 12 dkg vaj, 12 dkg liszt, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj, csipet só
Töltelékhez: 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg liszt 2 citrom reszelt héja és leve, 1 teáskanál sütőpor, csipet só
Hab: 4 tojás fehérje, ízlés szerint cukor
A hideg vajat a liszttel cukorra citromhéjjal összemorzsoljuk, (csak morzsalékos lesz). A morzsát
piteformába lapogatjuk, szélet képezünk, majd előmelegített 180 fokos sütőben elősütjük.
Közben elkészíthetjük a tölteléket. A tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, lisztet sütőport. A tölteléket az elősütött pitébe öntjük és visszatesszük
a sütőbe még kb. 35 percre. Ez idő alatt 4 tojás fehérjéből és cukorból kemény habot verünk és
a kész pite tetejére tesszük, majd még 3-4 perc alatt (grill fokozaton) "megpirongatjuk" a habot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése